סדנת ליקוט ובישול 
לשילוב צמחי בר במטבח הבייתי
עם עופר ואיריס אבל
הסדנאות הקרובות ביום שבת ה 2/1/21
                         וביום שבת ה 6/2
בכל מקום, בכל עונה, כאשר נלמד להסתכל סביבנו, נגלה
שיש צמחים היכולים להשתלב במטבח הביתי
כצמחי תיבול, כצמחי סלט, מרק ואפילו כמנה עיקרית.
 
בסדנת הליקוט:
* נצא לסיור בו נכיר את צמחי העונה ונלקט לארוחה.
  נכיר את האיכויות הקולינריות והבריאותיות, נתבל בסיפורי עם.
אחרי הסיור נכין יחד ארוחה לתפארת:
*יהיו שם מהממרחים הייחודיים של איריס..
* מנה ראשונה - מרק מירק העונה, סלט מעלים, נבטים ופרחים.
* מנה עיקרית - קציצות ועוד
תוספת - אורז עם מטבלי ליקוט
סלטים מבושלים ועוד... הפתעות
 
"2 מארחים, 3 שעות טיול וליקוט,
4 שעות  של ארוחת צהריים זורמת,
בהכנה משותפת
קבוצה קטנה עם יחס אישי
 150 ש"ח למשתתף/ת
הסיור יהיה בגליל המערבי.
מומלץ להביא: בקבוק מים, נעליים, כובע, בגדים שאפשר ללכלך, שקיות רב פעמיות וכלי אוכל רב פעמיים.
 הסדנה מותנית בהרשמה מראש ומינימום משתתפים.
פרטים בטל: 050-7405367
לדף הרשמה לסדנה
 
מה עושים מחרובים ??
החרוב מקור אנרגיה ובריאות שאין שני לו !!
* האם ידעתם שהחרוב לא נזכר אפילו פעם אחת בתנ"ך כי כנראה בכלל לא היה בארץ? כנראה הובא ע"י הנבטים מתימן על דרך הבשמים.
* רבי שמעון בר יוחאי חי על החרוב 13 שנה במערה בפקיעין...
נראה דמיוני ? ממש ממש לא.
עץ החרוב נמצא כמעט בכל חבל הים התיכון ורובנו מתעלמים ממנו.
פרי החרוב נחשב לאחד המתוקים בטבע.
והוא טוב ל: נגד תשישות, להרגעה, אנטי דלקתי. מצוין לפצעים בפה, מפחית חומציות בקיבה ועוד ........
בסדנה נלמד להכין : עוגיות חרוב, משקה חרובים, דבש חרובים (דיבס), חטיפי חרוב, והמצאה מבית היוצר של "סדנאות של פעם" הטורמוחרוב.
 מחיר: 120 ש"ח (לשלישי במשפחה 90 ש"ח)
מותנה במינימום משתתפים
משך הסדנה כ 3-5 שעות .
לדף הרשמה לסדנאות.
מתכונים מהשטח
 
מרק סרפדים
  • קוטפים בזהירות את הסרפדים (אם נצרבנו אפשר לשפשף את המקום בעלי מרקולית).   
  • את עלי הסרפד להכניס לסיר מים רותחים ולהרתיח במשך 10 דק'.
  • לאחר 10 דק' להוציא את העלים, לשטוף במים קרים ולחתוך לחתיכות קטנות.
  • אחרי החיתוך להחזיר אותם לסיר עם מי הסרפד.
  • הוספנו ירקות שורש ותבלינים לפי הטעם.
  • אפשר להגניב גם מעט אבקת מרק או לחליפין אבקת פרי הינבוט

כיסוני חרצית בבית ובשטח – במידה וקשה לזהות את העלים חכו לפריחה.

  • קוטפים עלי חרצית צעירים, חותכים קטן כמו פטרוזיליה.
  • מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את עלי החרצית ומלח, מטגנים מעט ומורידים מהאש.
  • מכינים בצק פשוט מקמח, מים ומספיק מלח.
  • מרדדים את הבצק דק דק.
  • חותכים לעיגולים בקוטר של כ - 10 ס"מ.
  • לוקחים מעט מהחרצית שטוגנה עם הבצל, מניחים על הבצק, מקפלים וסוגרים.
  • את הכיסון שנוצר, אפשר לטגן (הכי טעים ופחות בריא), לאפות בתנור
  • בשטח אפשר לשים על הסג' או לעטוף בנייר כסף ולהכניס לגחלים למספר דק'.
 -קציצות עלים - חלמית, כף אווז, סרפד, חרצית...
  כולם ביחד או כל אחד בנפרד 
* חותכים את העלים דק דק,
* מרתיחים במים כ 10 דק,
* שופכים את המים, מקררים וסוחטים היטב.
* מוסיפים ביצים, פרורי לחם ומלח, ומערבבים היטב עד שנוצרת       תערובת אותה אפשר לגלגל לקציצות.
* טבעונים יכולים, במקום ביצים, להוסיף קמח חומוס, טחינה או       כפית זרעי פשתן טחונים.
 מכינים קציצות ומטגנים (אפשר גם לאפות בתנור).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ממרח חרדל ירוק - ממרח חדשני מבית היוצר של "סדנאות של פעם"
לאוכלי הבשר והדגים מתאים במקום חרדל קנוי.
* קוטפים עלים ופרחים של צמח החרדל
* חותכים חיתוך קטן, כמו פטרוזילה, לכמות של 2 כוסות עלים חתוכים
*  מוסיפים חצי כוס חומץ, כפית סוכר או סילאן, קצת מלח ואפשר גם כף יין אדום.
* מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ו... החרדל מוכן. בתאבון.