סדנת ליקוט ובישול 
לשילוב צמחי בר במטבח הבייתי
עם עופר ואיריס אבל
בכל מקום, בכל עונה, כאשר נלמד להסתכל סביבנו, נגלה
שיש צמחים היכולים להשתלב במטבח הביתי
כצמחי תיבול, כצמחי סלט, מרק ואפילו כמנה עיקרית.
 
בסדנת הליקוט:
* נצא לסיור בו נכיר את צמחי העונה ונלקט לארוחה.
  נכיר את האיכויות הקולינריות והבריאותיות, נתבל בסיפורי עם.
אחרי הסיור נכין יחד ארוחה לתפארת:
* מנה ראשונה - מרק מירק העונה, סלט מעלים, נבטים ופרחים.
* מנה עיקרית - קציצות, ממולאים ואם יספיק הזמן אפילו כיסונים 
* תוספות- אורז (לא מהשטח) מתובל בעשבי תיבול (מהשטח).
* לקינוח- תה צמחים (אפשר גם קפה) וקינוחים יחודיים ומפתיעים.
 
"2 מארחים, 3 שעות טיול וליקוט,
4 שעות  של ארוחה זורמת, בהכנה משותפת
לפחות 10 מנות (ארוחת צהריים מלאה)
קבוצה קטנה עם יחס אישי
רק במחיר של 120 ש"ח למבוגר/ת
ילד/ה 6-12 רק  90 ש"ח
הסיור יהיה בגליל המערבי.
מומלץ להביא: בקבוק מים, נעליים, כובע, בגדים שאפשר ללכלך, שקיות רב פעמיות וכלי אוכל רב פעמיים.
 הסדנה מותנית בהרשמה מראש ומינימום משתתפים.
פרטים בטל: 050-7405367
לדף הרשמה לסדנה
 
מה עושים מחרובים ??
החרוב מקור אנרגיה ובריאות שאין שני לו !!
* האם ידעתם שהחרוב לא נזכר אפילו פעם אחת בתנ"ך כי כנראה בכלל לא היה בארץ? כנראה הובא ע"י הנבטים מתימן על דרך הבשמים.
* רבי שמעון בר יוחאי חי על החרוב 13 שנה במערה בפקיעין...
נראה דמיוני ? ממש ממש לא.
עץ החרוב נמצא כמעט בכל חבל הים התיכון ורובנו מתעלמים ממנו.
פרי החרוב נחשב לאחד המתוקים בטבע.
והוא טוב ל: נגד תשישות, להרגעה, אנטי דלקטי (מצויין לפצעים בפה), מפחית חומציות בקיבה ועוד ........
בסדנה נלמד להכין : עוגיות חרוב, משקה חרובים, דבש חרובים (דיבס), חטיפי חרוב, והמצאה מבית היוצר של "סדנאות של פעם" הטורמוחרוב.
 מחיר: 120 ש"ח (לשלישי במשפחה 90 ש"ח)
מותנה במינימום משתתפים
משך הסדנה כ 3-5 שעות .
לדף הרשמה לסדנאות.
מתכונים מהשטח
 
מרק סרפדים
  • קוטפים בזהירות את הסרפדים (אם נצרבנו אפשר לשפשף את המקום בעלי מרקולית).   
  • את עלי הסרפד להכניס לסיר מים רותחים ולהרתיח במשך 10 דק'.
  • לאחר 10 דק' להוציא את העלים, לשטוף במים קרים ולחתוך לחתיכות קטנות.
  • אחרי החיתוך להחזיר אותם לסיר עם מי הסרפד.
  • הוספנו ירקות שורש ותבלינים לפי הטעם.
  • אפשר להגניב גם מעט אבקת מרק או לחליפין אבקת פרי הינבוט

כיסוני חרצית בבית ובשטח – במידה וקשה לזהות את העלים חכו לפריחה.

  • קוטפים עלי חרצית צעירים, חותכים קטן כמו פטרוזיליה.
  • מטגנים בצל עד השחמה, מוסיפים את עלי החרצית ומלח, מטגנים מעט ומורידים מהאש.
  • מכינים בצק פשוט מקמח, מים ומספיק מלח.
  • מרדדים את הבצק דק דק.
  • חותכים לעיגולים בקוטר של כ - 10 ס"מ.
  • לוקחים מעט מהחרצית שטוגנה עם הבצל, מניחים על הבצק, מקפלים וסוגרים.
  • את הכיסון שנוצר, אפשר לטגן (הכי טעים ופחות בריא), לאפות בתנור
  • בשטח אפשר לשים על הסג' או לעטוף בנייר כסף ולהכניס לגחלים למספר דק'.
 -קציצות עלים - חלמית, כף אווז, סרפד, חרצית...
  כולם ביחד או כל אחד בנפרד 
* חותכים את העלים דק דק,
* מרתיחים במים כ 10 דק,
* שופכים את המים, מקררים וסוחטים היטב.
* מוסיפים ביצים, פרורי לחם ומלח, ומערבבים היטב עד שנוצרת       תערובת אותה אפשר לגלגל לקציצות.
* טבעונים יכולים, במקום ביצים, להוסיף קמח חומוס, טחינה או       כפית זרעי פשתן טחונים.
 מכינים קציצות ומטגנים (אפשר גם לאפות בתנור).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ממרח חרדל ירוק - ממרח חדשני מבית היוצר של "סדנאות של פעם"
לאוכלי הבשר והדגים מתאים במקום חרדל קנוי.
* קוטפים עלים ופרחים של צמח החרדל
* חותכים חיתוך קטן, כמו פטרוזילה, לכמות של 2 כוסות עלים חתוכים
*  מוסיפים חצי כוס חומץ, כפית סוכר או סילאן, קצת מלח ואפשר גם כף יין אדום.
* מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ו... החרדל מוכן. בתאבון.